Információk az akadálymentesítésről

Tudta Ön az akadálymentesítésről?
– Hogy a 305/2005. (XII. 25.) Kormány Rendelet előírja, hogy a közzétételre szolgáló honlapot úgy kell kialakítani, hogy az a széles körben elterjedt, valamint a vakok és gyengén látók által széles körben használt eszközökkel is olvasható legyen?

Akadálymentes honlapkészítés – Egyaránt hozzáférhető információs tér

Többféle statisztikai eredmény található a világhálón a hazai honlapok vakbarát illetve akadálymentesített arányát tekintve. Pontos kimutatás nincs a birtokunkban, de a tapasztalataink és a különböző portálok adatait összevetve valószínűnek tartjuk, hogy ez az érték 95% fölött van. Tevékenységünkkel ezen az arányon igyekszünk pozitív irányban változtatni, az akadálymentesített weblapok javára.

Alapvető probléma, hogy az internetes információs tér, nem  egyaránt hozzáférhető minden embertársunk számára. A különböző fogyatékossággal élők (vakok, gyengén látók, színvakok, mozgássérültek, értelmileg visszamaradottak) hátrányos helyzetű felhasználók a világhálón. A fogyatékkal élők mellett azon embertársaink is az akadálymentesített honlapok célközönségébe tartoznak, akik hátránnyal használják a számítógépet, legyen szó gyermekekről, idősekről, informatikailag alacsony képzettségűekről.

Az akadálymentes honlapkészítés előnyei

  • Akadálymentes honlappal egyenlő hozzáférést biztosítósíthatunk a fogyatékkal élő embertársaink részére is. (Magyarországon több százezer ember.)
  • Akadálymentes honlapunk több internetező számára válik hozzáférhetővé.
  • A legnagyobb „vak” felhasználó a Google. Az akadálymentesen készített honlapok, a kereső számára is több információt hordoznak. A szabványok betartása már alapvetően pozitív súlyozást biztosít számunkra az akadálymentesített honlap esetében.
  • Alacsonyabb kivitelezési költséggel lehet új akadálymentesített honlapot készíteni, mint egy meglévő honlapot akadálymentesíteni.
  • Mobil készülékekre is jól hozzáférhetővé válik az akadálymentesített honlap.
  • A webes szabványok betartása révén az akadálymentesített weblap minden böngészőben egyformán jelenik meg.

„Csak azon tudunk változtatni, aminek már a tudatában van.”

Megnézem az akadálymentesített honlap referenciákat >>

Ajánlatot kérek akadálymentesített honlap készítésre >>