Cikkek

Vakbarát vagy szegregált honlapok – egy tesztelés margójára

A minap egy tematikus levelezőlistán jelent meg egy felhívás egy látássérült sorstársunktól. A Pécsett tevékenykedő Kerek Világ Jóléti Szolgálat Alapítvány vak munkatársa egy olyan akadálymentesítési munkacsoportban dolgozik, mely egy látás- és egy mozgássérült személy és egy kísérő részvételével Pécsen belül teszteli és véleményezi a tervezett vagy már megvalósult akadálymentesítési beruházásokat, illetve javaslatot is tesz azokra. Most Pécs város honlapjának akadálymentesítése van soron. Ezért tesztelési felhívást tettek közzé a www.pecs.hu és a vakbarat.pecs.hu honlapokra, látássérült felhasználóknak.

Bővebben: Vakbarát vagy szegregált honlapok – egy tesztelés margójára

Górcső alatt az akadálymentes honlapok: nesze semmi, fogd meg jól

Az közszolgálati televízió kissé túlmarketingelt bejelentése, és egy hétvégi előadás kapcsán merült fel a kérdés: valóban akadálymentesek-e a vakok számára készült minisztériumi honlapok? A kérdésre a válasz sajnos egyértelmű: a milliókért fejlesztett állami weboldalak ebből a szempontból nem állják meg a helyüket. Akadálymentesnek kikiáltott honlapokat szemléztünk.

Bővebben: Górcső alatt az akadálymentes honlapok: nesze semmi, fogd meg jól

 

Akadálymentes Világhálót!

Az Internet gyorsuló ütemű fejlődésével a háló szolgáltatásaira leginkább ráutalt látogatócsoportok nem tudnak lépést tartani.
Milyen motivációk vezérelik azokat, akik ezen felhasználói kör igényeinek kielégítésén fáradoznak?

Bővebben: Akadálymentes Világhálót!